Zapytaliśmy czytelników, gdzie w Zielonej Górze można zjeść najlepszego kebaba. Oto wynik przeprowadzonej ankiety. Okazuje się, że najwięcej osób wybrało Mr. Kebab, następnie Kebs NaGastrooo i Chicken&Kebab.
Największa ilość zyskał ten lokal dystansując konkurencję o połowę. Jest to miejsce znane w Zielonej Górze istniejące od lat w tym samym miejscu, tj. na Placu Powstańców Wielkopolskich 7 przy parkingu. W miejscu tym nie zamówimy jedzenia na dowóz. Nie ma również możliwości skorzystania z portalu do zamawiania jedzenia.
Drugie miejsce zajął Kebs NaGastroo z niewielką przewagą nad Chicken&Kebab. Tutaj możemy zamówić na dowóz. Jeśli jednak wolimy zjeść na miejscu możemy udać się do lokalu na ulicy Ptasiej 32/4. Zamówienia możemy również dokonać na portalu Pyszne.pl.
Oto ostatni przedstawiciel TOP3 kebabów w Zielonej Górze. Tutaj możemy zamówić jedzenie online i na dowóz. Lokal dostępny jest w trzech lokalizacjach. W Zielonej Górze znajduje się na ulicy Staszica 7, przy samym skrzyżowaniu za Lidlem. Oprócz tego znajdziemy go w Świebodzinie i Gubinie.
Chicken&Kebab Zamówienia Online
Chicken&Kebab Menu
Oczywiście to nie są jedyne lokale, które serwują kebaba w Zielonej Górze.
Tutaj możemy skorzystać z opcji zamówienia przez Pyszne.pl na dowóz. Lokal znajduje się na ulicy Adama Mickiewicza 4B.
Lokal znajduje się na alei Niepodległości 25. Zamówimy tutaj jedzenie na dowóz i skorzystamy również z Pyszne.pl.
To miejsce ulokowane jest na alei Wojska Polskiego 86. Można tutaj zamówić jedzenie na dowóz i online przez Pyszne.pl.
Kebab Yogi operuje z Foodtrucka, który otwarty jest na ulicy Tylnej 6. Pojawia się on również na różnych wydarzeniach lokalnych czy zlotach Foodtrucków. Możemy zamówić tutaj jedzenie na dowóz przez Pyszne.pl lub stronę lokalu.
Właściwie powinniśmy napisać „kebap” bo tak właśnie nazywa się w języku tureckim obracające się pieczone mięso, od którego pochodzi nazwa tego dania. Jest to danie z kuchni tureckiej, które zrobione jest z odpowiednio przyprawionego mięsa baraniego podanego ze świeżą surówką i owczym serem. Dzisiaj jest to danie Fast Food podawane najczęściej w bułce lub tortilli ze świeżymi warzywami i sosami.
Mięso, które my jemy w kebabie to najczęściej wołowina lub kurczak, a kebab z baraniny zazwyczaj zawiera jedynie jej dodatek. Danie to również popularne jest w Niemczech, gdzie nazywane jest döner co w języku tureckim oznacza „obracający się”.
Kebab jako danie typu fast food jest dość kaloryczny, ale nie stoi wcale na czele peletonu. Jeśli chodzi o szybkie dania, które możemy zjeść na mieście jest jednym z mniej kalorycznych. Średnia porcja to jednak prawie 900 kcal. Najmniej kaloryczny będzie kebab w tortilli, bo duży kebab w tej formie to ok. 700 kcal.
Lokalni przedsiębiorcy coraz częściej sięgają po System Saldeo, aby zautomatyzować swoje procesy księgowe i usprawnić zarządzanie dokumentacją. Dzięki zaawansowanym funkcjom, takim jak OCR, e-archiwum i…
W dzisiejszych czasach, kiedy konkurencja w branży hotelarskiej jest niezwykle zacięta, detale decydują o tym, czy gość będzie chciał wrócić do danego obiektu. Jednym z…
Jeżeli prowadzisz biznes w Zielonej Górze, wiesz, jak ważna jest skuteczna promocja. Niezależnie od branży, odpowiednie materiały reklamowe to podstawa. Plakaty, ulotki, wizytówki czy roll-upy…